Wikia


William Marion Runyan was een Amerikaans componist. Runyan werd op 21 januari 1870 geboren te Marion in de Amerikaanse staat New York; hij overleed op 29 juli 1957 te Pittsburg, Kansas.

Runyan toonde al jong een interesse in muziek en speelde op zijn 12e al vaak orgel in de kerk. Op zijn 21e werd hij, evenals zijn vader, voorganger in de methodistische kerk, waarna hij gedurende 12 jaar diverse kerkgemeentes in Kansas hoedde.

In 1915 schreef Runyan zijn eerste gospellied en werd daarin bemoedigd door Daniel B. Towner van het Moody Bible Institute. In 1924 ging Runyan naar de John Brown-universiteit te Siloam Springs, Arkansas; hij diende als voorganger voor de Federated Church (Federatieve Kerk) en werkte als redacteur voor het Christian Workers' Magazine. Na een verhuizing naar Chicago, Illinois lieerde hij zich aan het Moody Bible Institute en werkte hij, tot zijn pensioen in 1948, als redacteur voor de Hope Publishing Company. In 1948 ontving hij een honoraire Doctor of Letters-graad (Doctor in de Letteren) van het Wheaton College in Illinois.

PublicatiesEdit

MelodieënEdit

BronnenEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki