Wikia


Root gf

George F. Root

George Frederick Root was een Amerikaans musicus en componist. Root werd op 30 augustus 1820 geboren te Sheffield in de Amerikaanse staat Massachusetts; hij overleed op 6 augustus 1895 op Bailey Island in de staat Maine.

Root was van jongsaf muzikaal onderlegd. Op zijn 13e kon hij op zijn minst even zoveel instrumenten als zijn leeftijd bespelen. In 1838 verhuisde hij naar Boston waar hij les kreeg van George Webb. In 1845 verhuisde hij naar New York, waar hij orgel speelde in de Church of the Strangers (Vreemdelingenkerk) en muziekles gaf aan het Abbott Institute for Young Ladies (Abbott Instituut voor Jonge Vrouwen). In 1850 maakte hij een rondreis door Europa, waarna hij samenwerkte met Lowell Mason aan de Muziekacademie in Boston. In 1851 begon hij met componeren. In 1872 ontving Root van de Universiteit van Chicago eretitel: Doktor in de Muziek.

PseudoniemenEdit

  • Wurzel
  • G. Friedrich Wurzel

MelodieënEdit

BronnenEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Around Wikia's network

Random Wiki